Warning: fopen(../logging/-201805.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/johnlog.php on line 7

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/johnlog.php on line 9

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/johnlog.php on line 10

Warning: include(johnkop.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/overmij.php on line 14

Warning: include(johnkop.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/overmij.php on line 14

Warning: include(): Failed opening 'johnkop.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php') in /home/w6895532/domains/johnzondag.nl/public_html/overmij.php on line 14

 

Ik heb zooveel over mezelf te vertellen, dat ik niet weet waar te beginnen. De volgende opsomming is verre van volledig :-)

John als 10-jarige

 

Geboren in 1961 in Enschede, op deze foto was ik 10 jaar oud.

John als drummer

 

Slagwerk speel ik sinds 1976.  Vanaf de middelbare school in diverse bandjes, nooit met de bedoeling om veel op te treden maar altijd om lol te hebben.

Onderhoud aan de skates

 

Ik ga graag weg op skates. Dat kan een tocht uit een boekje of van Internet zijn, maar ik kan ook gewoon opstappen en kijken waar ik terechtkom.

John als drummer/zanger John als koorzanger John als solist
 

Zingen doe ik ook al heel lang, op mijn 11e zong ik voor het eerst in een musical. Later heb ik gezongen in kerkkoren en kamerkoren, en natuurlijk bij de bands waarin ik speel. Ik heb ook 2 jaar klassiek zangles gehad en daar erg veel van geleerd.

 

Feist-Prince of the Blood Jordan-Winter's HeartIk lees graag (en veel). Van Alistair Maclean heb ik bijna alles gelezen, daarna ben ik overgestapt op Robert Ludlum. Toen ben ik doorgegaan met Fantasy. Eerst Raymond Feist (en Janny Wurts) waarvan ik alles gelezen heb tot Magician's End (het laatste boek van de Riftwar cyclus). Geen idee wat Feist nu gaat doen.... Ik heb in 2013 het laatste deel van Robert Jordan's "The Wheel Of Time" uitgelezen. Deze serie is daarmee helaas afgelopen.
Ook de sarcastische humor van detective-schrijver Harlan Coben kan ik wel waarderen, evenals de soms gruwelijk zieke plots van Patricia Cornwell.

Naast romans lees ik graag "serieuze" of leerzame boeken. Enkele bekende schrijvers: Deepak Chopra, Almaas, Ken Wilber, en boeken van Sogyal Rinpoche, Lama Surya Das en de Dalai Lama.
En hoewel de boeken van Khaled Hosseini "de Vliegeraar" en "Duizend Schitterende Zonnen" officieel romans zijn, plaats ik ze toch bij de leerzame boeken. Ik heb ervan genoten!
Hetzelfde geldt voor de boeken van Paulo Coelho (o.a. "de Alchemist" en "de Zahir"), die ik als spirituele romans beschouw.
Kijk voor meer info over mijn leesgedrag eens bij Goodreads.

 

Ayreon  Camel  Phil Collins  Kayak

Ik houd ook ontzettend veel van muziek. Met het volgende programma (php-script) kun je door mijn lp/cd collectie bladeren en zien wat ik allemaal verzameld heb in de loop der jaren.

Muziek (wordt in een nieuw venster geopend)

 

 

Sinds medio 2005 ben ik de gelukkige en trotse bezitter van een echte TD-6KV! Een electronisch slagwerk van Roland, prachtig geluid en 99 'drumstellen'.
En om soms ook geluid te kunnen maken, heb ik er een Yamaha drumversterker bij, een zgn Personal Monitor: MS50DR.
In 2008 heb ik een upgrade gedaan. De uitbreiding bestaat uit een Roland hi-hat met standaard en een extra bekken. Daardoor is het bekken-pad vrijgekomen waardoor ik een extra tom heb.

 

En medio 2010 heb ik weer een akoustisch drumstel gekocht! Het is een Sonor 3007 (esdoorn/maple) geworden, in de spetterende kleur Red Sparkle. Om het helemaal af te maken zitten er Remo Emperor vellen op de toms, een coated Ambassador op de snare en een Powerstroke 3 op de bass.
De bekkens zijn altijd heel belangrijk.... ik ben dan ook heel trots op mijn Zildjian Armand 19" ride "Beautiful Baby", mijn Armand 16" medium thin crash en mijn Avedis New Beat hi-hat.
En ... sinds juli 2011 heb ik er een Zildjian A custom 10" rezo splash bij.

 
Nog een paar laatste foto's:

een groepje familie-foto's


de jongens in het pak